Česko
Odesíláme do 2-3 dní
Kategorie
Darké poukazy
Více…
Stévie sladká, Loukykvět
Stévie sladká, Loukykvět

Stevia rebaudiana

Stévie sladká

Původem jihoamerická stévie se pěstuje pro své listy s obsahem látek sladké chuti, ovšem bez nežádoucích kalorií. Kvete koncem léta drobnými bílými květy, které se vyplatí odstraňovat, aby se rostliny nevysilovaly. Ve stejnou dobu by totiž měly mít maximální obsah steviolu. Listy můžeme používat čerstvé nebo sušené.   Zobrazit celý popis

Sazenice

Vyprodáno
Květináč K9 (9×9×9,5 cm)
VB-11.1
19. 8. 2025
10. 9. 2025
1+ kus
69,99 
3+ kusy
62,99 
9+ kusů
55,99 
18+ kusů
48,99 

Tahaná sadba

Vyprodáno
BF-14.1
1 kus
34,99 

Barva květu

Bílá

Barva listu

Zelená

Kvete

VIII-IX

Choroby

Bez chorob 🙂

Škůdci

Bez škůdců 🙂

Spon

40-40 cm
?
Doporučený spon pro pěstování.

Spon: Počet na m2

7

Přitahuje opylovače 🐝

Ano

Voní (aromatické) 👃

Ano

Jedlé

Ano
?
Informace, zda lze danou rostlinu konzumovat.

Půda

Humózní, propustná

Stanoviště

Slunce, polostín

Vláha

💧💧

Druh

Letnička

Náročnost

Začátečník

Výška

60 cm
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Kvetení
½ August
½ září

Pěstování

Pro naše podmínky je nejvhodnější pěstování stévie jako přenosné rostliny v nádobách. Je možné vyzkoušet přezimování při teplotách 5-10 °C, ale výsledek nebývá stoprocentní a někdy se spíše vyplatí na jaře pořídit nové rostliny. Ať tak či tak, stévii se daří v lehké, vlhké, humózní a dobře propustné půdě. Zálivka má být pravidelná, ale přelévání rostlinám nesvědčí.

Uvedené informace vychází z našich zkušeností na farmě, používejte je prosím jen jako vodítko. Časy se mohou lišit v závislosti na ročním období, podnebí, umístění, termínu vysetí a přesazení a případně i podmínkách ve fóliovníku/skleníku. Doporučujeme si vždy vyzkoušet, jak daná rostlina funguje ve vašich podmínkách. Neberte toto prosím jako záruku.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte celý návod na pěstování.

Návody

Potřebujete pomoc s výběrem?

Napište nám na obchod@loukykvet.cz, přes Facebook,
nebo volejte +420 314004287, rádi pomůžeme.