Česko()
Řimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, Loukykvět
Řimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, Loukykvět
Řimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, LoukykvětŘimbaba Tetra White Wonder, Loukykvět

Tanacetum parthenium

Řimbaba Tetra White Wonder

Popis

Plnokvětá řimbaba. Od většiny ostatních řimbab v naší nabídce se… Zobrazit celý popis
Vhodné k řezu
Peletovaná semena

Varianty

Cena

Cena za semeno

50 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

150 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

250 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

Počet semen ≠ počet rostlin

Raději uvádíme, že počet semen ≠ počet rostlin. Je potřeba počítat s tím, že nevyklíčí každé semeno. Aktuální klíčivost naleznete níže. Během pěstování můžete o nějaké sazničky přijít a záleží i na tom, zda předpěstováváte, nebo sejete rovnou do záhonů (přímý výsev). Proto doporučujeme nakoupit a vysít více semen, než potřebujete ve finále sazeniček.

Dostupnost

Tento produkt je vyprodaný.

Nechte nám tu váš email a hned, jak se
cokoliv změní, pošleme email.

Dvouletka

Slunce

Začátečník

120 cm

Začátek léta

Pěstování

ÚVOD

Řimbaba je nenáročná a velmi jednoduchá k pěstování. Pěstovat zvládne i úplný začítečník. Na zahradě se řimbabě bude dařit kdekoliv a bez problémů přečká sucho, mokro a navíc je plně mrazuvzdorná. Plus se vám začne po zahradě vysemeňovat a tak jí budete mít za chvíli jako plevel.

Řimbaba kvete, jakmile se začnou prodlužovat dny (květen/červen/červenec). Do té doby roste do výšky a tvoří krásně dlouhé stonky. Abyste dosáhli co nejdelších stonků na řimbabě, doporučujeme jí pěstovat jako dvouletku — vysít na podzim, přezimovat a druhý rok na začátku léta vám krásně vykvete.

Samozřejmě můžete řimbabu pěstovat i přes rok, jen počítejte, že stonky budou kratší.

VÝSEV

Semena řimbaby jsou natolik titěrná, že máme v nabídce i peletovaná semena, se kterými se vám bude lépe pracovat. Semena řimbab Tetra White Single a Tetra White Wonder nejsou peletovaná, tak se připravte na mravenčí práci.

Semena řimbaby sejte na povrch substrátu a nezakrývejte, jelikož řimbaba potřebuje ke klíčení světlo. Zdůrazňujeme tedy semínka ničím nezakrývat, ani vrstvou vermikulitu.

Udržujte sadbovač v teplotě 16 - 22 °C. Pokud sejete peletovaná semena, doporučujeme sadbovač pravidelně rosit, aby se obal semena rozpustil.

Jakmile vám sazenice zaplní buňky sadbovače, můžete ještě řimbabu přesadit do menších květináčů (např. 7×7×8 cm), nechat prokořenit a až poté jí sázet ve sponu 20 × 20 cm do záhonu. Tento postup se nám osvědčil na farmě. Řimbabu vždy vysejeme do sadbovačů, přesadíme do malých květináčků a až poté sázíme do záhonů.

Před samotným přesazením doporučujeme sazeničky řimbaby nechat otužit, aby si zvykly na venkovní podmínky. Otužením sazeničkám i zesílí pletiva.

PĚSTOVÁNÍ

Na pěstování je řimbaba jednoduchá. Sazeničky sázíme do záhonu ve sponu 20 × 20 cm. Po přesazení záhon důkladně zalijte. Doporučujeme oporu, jelikož řimbaba vytvoří poměrně hustý porost.

Jakmile začne řimbaba kvést, mohou se na ní objevit mšice, proto doporučujeme pravidelně sledovat škůdce.

Uvedené informace vychází z našich zkušeností na farmě, používejte je prosím jen jako vodítko. Časy se mohou lišit v závislosti na ročním období, podnebí, umístění, termínu vysetí a přesazení a případně i podmínkách ve fóliovníku/skleníku. Doporučujeme si vždy vyzkoušet, jak daná rostlina funguje ve vašich podmínkách. Neberte toto prosím jako záruku.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte celý návod na pěstování.

Informace

Ne

?

18 - 22 °C

?

1

?

Nezakrývat

?

7 - 10 dní

?

4 - 5 týdnů

?

20 × 20 cm

?

Ne

?

Ano

?

6900

Testy klíčivosti

Produkt

Tanacetum parthenium
Řimbaba Tetra White Wonder

Klíčivost
87%
Šarže
1000514
Datum
24. 11. → 29. 11. 2023
Vzorek
100 semen

Testy klíčivosti provádíme, abychom měli jistotu, že osivo klíčí. Při výběru balení doporučujeme vycházet z aktuální klíčivosti. Testy prodávíme za ideálních podmínek, klíčící misky jsou ve stálé teplotě a pod pěstebními světly. Klíčivost se může lišit v závislosti na termínu vysetí a podmínkách.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte všechny testy klíčivosti.

Doprava

Tento produkt je vyprodaný.

Kategorie

Produkt najdete v těchto kategoriích.

Návody

Potřebujete pomoc s výběrem?

Napište nám na obchod@loukykvet.cz, přes Facebook,
nebo volejte +420 314004287, rádi pomůžeme.

© 2016 → 2024 Loukykvět s.r.o.

Loukykvět s.r.o. je zapsaný v OR u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 268616.
Jsme zapojeni v Systému sdruženého plněné EKO-KOM pod číslem EKF00180493.
Pro vydávání RL pasů používáme registrační číslo 0636.
Naše IČ je 05663687, DIČ CZ05663687.
Datová schránka má ID eng827q.
Číslo EORI je CZ05663687.
Jsme plátci DPH.