Česko()
Zvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, Loukykvět
Zvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, Loukykvět
Zvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, LoukykvětZvonek Champion Pink, Loukykvět

Campanula medium

Zvonek Champion Pink

Popis

Zvonky jsou u nás na farmě skvělá sklizeň! Sklízíme dvě várky za… Zobrazit celý popis

Varianty

Cena

Cena za semeno

30 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

100 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

250 semen

Vyprodáno

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

Počet semen ≠ počet rostlin

Raději uvádíme, že počet semen ≠ počet rostlin. Je potřeba počítat s tím, že nevyklíčí každé semeno. Aktuální klíčivost naleznete níže. Během pěstování můžete o nějaké sazničky přijít a záleží i na tom, zda předpěstováváte, nebo sejete rovnou do záhonů (přímý výsev). Proto doporučujeme nakoupit a vysít více semen, než potřebujete ve finále sazeniček.

Dostupnost

Tento produkt je vyprodaný.

Nechte nám tu váš email a hned, jak se
cokoliv změní, pošleme email.

Pěstování

NAČASOVÁNÍ SETÍ

Zvonky potřebují určité množství světla, aby hezky rostly a začaly kvést. Proto je nemůže sít kdykoliv v roce, ale setí je třeba si řádně naplánovat.

Potřebují krátké dny (méně než 12 hodin světla denně) od vysetí po dobu 4-5 týdnů k vytvoření krásné základní růžice. Ke kvetení pak potřebují prodlužující se dny.

PODZIMNÍ VÝSEV Nám se skvěle osvědčilo setí na podzim, zhruba na začátku září. V říjnu jsme pak sázeli do nevytápěného fóliovníku. Tam zvonky přečkaly zimu a kvetly hned na začátku června, kdy se prodlužují dny. Na zimu zakryjte (slámou, chvojím nebo netkanou bílou textílií), pokud hrozí velké holomrazy.

JARNÍ VÝSEV Stihnete ale i brzkým výsevem v prosinci, přesazení do fóliovníku do 35-50 dní a pokvetou v červenci. Stonky jsou ale kratší a jemnější.

VÝSEV

Sejeme rovnou na povrch s vrstvou vermiculitu. Zvonky mají drobounká semínka, proto dokud nevyrostou v pořádné sazeničky, je nutné zalévat pouze spodem, kdy vložíte sadbovač do misky s vodou a necháte vodu vzlínat. Zalitím svrchu spláchnete všechna vysetá semínka. Pro klíčení je možné využít i formu rosení.

PŘESAZENÍ

Přesazujeme do záhonu 35-50 dní po vysetí, u zvonků je důležité přesazování neopozdit, nesnáší dobře poškození kořenů.

Doporučujeme oporu.

Uvedené informace vychází z našich zkušeností na farmě, používejte je prosím jen jako vodítko. Časy se mohou lišit v závislosti na ročním období, podnebí, umístění, termínu vysetí a přesazení a případně i podmínkách ve fóliovníku/skleníku. Doporučujeme si vždy vyzkoušet, jak daná rostlina funguje ve vašich podmínkách. Neberte toto prosím jako záruku.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte celý návod na pěstování.

Testy klíčivosti

Produkt

Campanula medium
Zvonek Champion Pink

Klíčivost
80%
Šarže
1001255
Datum
4. 1. → 12. 1. 2024
Vzorek
30 semen

Testy klíčivosti provádíme, abychom měli jistotu, že osivo klíčí. Při výběru balení doporučujeme vycházet z aktuální klíčivosti. Testy prodávíme za ideálních podmínek, klíčící misky jsou ve stálé teplotě a pod pěstebními světly. Klíčivost se může lišit v závislosti na termínu vysetí a podmínkách.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte všechny testy klíčivosti.

Doprava

Tento produkt je vyprodaný.

Kategorie

Produkt najdete v těchto kategoriích.

Návody

Potřebujete pomoc s výběrem?

Napište nám na obchod@loukykvet.cz, přes Facebook,
nebo volejte +420 314004287, rádi pomůžeme.

© 2016 → 2024 Loukykvět s.r.o.

Loukykvět s.r.o. je zapsaný v OR u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 268616.
Jsme zapojeni v Systému sdruženého plněné EKO-KOM pod číslem EKF00180493.
Pro vydávání RL pasů používáme registrační číslo 0636.
Naše IČ je 05663687, DIČ CZ05663687.
Datová schránka má ID eng827q.
Číslo EORI je CZ05663687.
Jsme plátci DPH.