Česko()
Astra Valkyrie Isolde White, Loukykvět

Callistephus chinensis

Astra Valkyrie Isolde White

Popis

Isolde White je v čistě bílé barvě. Jehlicovité astry, květy jsou… Zobrazit celý popis
Vhodné k řezu

Varianty

Cena

Cena za semeno

150 semen

Připravujeme

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

500 semen

Připravujeme

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

1000 semen

Připravujeme

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

Počet semen ≠ počet rostlin

Raději uvádíme, že počet semen ≠ počet rostlin. Je potřeba počítat s tím, že nevyklíčí každé semeno. Aktuální klíčivost naleznete níže. Během pěstování můžete o nějaké sazničky přijít a záleží i na tom, zda předpěstováváte, nebo sejete rovnou do záhonů (přímý výsev). Proto doporučujeme nakoupit a vysít více semen, než potřebujete ve finále sazeniček.

Dostupnost

Doskladníme v průběhu března 2024.

Tento produkt připravujeme.

Nechte nám tu váš email a hned, jak se
cokoliv změní, pošleme email.

Letnička

Slunce

Začátečník

60 - 80 cm

Léto

Pěstování

ÚVOD

Astry začínají kvést s krátkými dny. Od konce června se začínají zkracovat dny, astry tedy nejkrásněji pokvetou ke konci července, v srpnu a v září. Proto jsou astry spojené s plným létem a podzimem

Ideální je tedy astry vysít v dubnu a po posledních mrazech (polovina května) přesadit sazeničky aster ven do záhonů, ke konci léta sklidíte první květy.

VÝSEV

Astry doporučujeme předpěstovávat, přímý výsev do záhonu nebude fungovat.

Vysejte 1 semeno do buňky sadbovače. Sejeme na povrch substrátu a zasypejte vrstvou vermikulitu. Vermikulit pomůže udržet dostatečnou vlhkost ke klíčení semen, ale zároveň propustí světlo, které je u aster potřebné ke klíčení.

Dokud nevzejdou první klíčky je nutné zalévat pouze spodem, kdy vložíte sadbovač do misky s vodou a necháte vodu vzlínat. Můžete zalívat i vrchem, jen používejte to nejjemnější rosení (mlžení), jinak spláchnete vysetá semínka.

Astry potřebují ke klíčení relativně vysokou teplotu 20 - 22 °C. Semínka vyklíčí zhruba za 7 - 10 dní a v sadbovači stráví 4 - 5 týdnů, než dorostou v pořádné sazeničky.

Doporučujeme astry nedržet moc dlouho v sadbovači, ani je nepřesazovat do květináčků, nejlepší výsledek získáte, pokud astry přesadíte ze sadbovače rovnou do záhonu.

PĚSTOVÁNÍ

I když sazeničky aster zvládnou mrazíky (- 6 °C), je zbytečné pospíchat a bohatě stačí, když astry vysejte v průběhu dubna a přesadíte po posledních mrazech ven.

Astry nezaštipujeme, budou se vám přirozeně větvit. Astry se pěstují poměrně na husto, sázíme je tedy ve sponu 12 × 12 cm.

Daří se jim v humózní půdě, před sázením můžete do záhonů zapravit vyzrálý kompost. Vyberte pro ně slunné stanoviště.

Pozor, nepěstujte astry na stejném místě jako minulý rok. Vždy se snažte pro astry najít nové stanoviště a na původní místo se vrátit až za 2 - 3 roky.

CHOROBY

Astry nejčastěji trpí na fusariové vadnutí, proto doporučujeme buď (1) vybrat astry, které jsou rezistentní, jako je např. Matsumoto White, Matsumoto Pink, či Matsumoto Apricot, nebo (2) vždy se snažit astry sázet na nové místo a na původní se vrátit až za 2 - 3 roky.

OPORA

Pokud jste profesionál a pěstujete astry k řezu, doporučujeme oporu, resp. síť, kterou budou astry prorůstat. Bez opory se totiž jinak může stát, že stonky budou zahnuté a jinak pokroucené. Pro krásně rovné stonky je síť nutností.

Uvedené informace vychází z našich zkušeností na farmě, používejte je prosím jen jako vodítko. Časy se mohou lišit v závislosti na ročním období, podnebí, umístění, termínu vysetí a přesazení a případně i podmínkách ve fóliovníku/skleníku. Doporučujeme si vždy vyzkoušet, jak daná rostlina funguje ve vašich podmínkách. Neberte toto prosím jako záruku.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte celý návod na pěstování.

Informace

Ne

?

20 - 22 °C

?

1

?

Vermikulitem

?

7 - 10 dní

?

4 - 5 týdnů

?

12 × 12 cm

?

Ne

?

90 dní

?

Ano

?

Testy klíčivosti

Produkt

Callistephus chinensis
Astra Valkyrie Isolde White

Klíčivost
95%
Šarže
1001479
Datum
Únor 2024
Vzorek
1000 semen
Fotografie není k dispozici.

Testy klíčivosti provádíme, abychom měli jistotu, že osivo klíčí. Při výběru balení doporučujeme vycházet z aktuální klíčivosti. Testy prodávíme za ideálních podmínek, klíčící misky jsou ve stálé teplotě a pod pěstebními světly. Klíčivost se může lišit v závislosti na termínu vysetí a podmínkách.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte všechny testy klíčivosti.

Doprava

Tento produkt připravujeme.

Tento produkt připravujeme.

Kategorie

Produkt najdete v těchto kategoriích.

Návody

Potřebujete pomoc s výběrem?

Napište nám na obchod@loukykvet.cz, přes Facebook,
nebo volejte +420 314004287, rádi pomůžeme.

© 2016 → 2024 Loukykvět s.r.o.

Loukykvět s.r.o. je zapsaný v OR u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 268616.
Jsme zapojeni v Systému sdruženého plněné EKO-KOM pod číslem EKF00180493.
Pro vydávání RL pasů používáme registrační číslo 0636.
Naše IČ je 05663687, DIČ CZ05663687.
Datová schránka má ID eng827q.
Číslo EORI je CZ05663687.
Jsme plátci DPH.