Česko()
Hledík Chantilly White, LoukykvětHledík Chantilly White, Loukykvět
Hledík Chantilly White, LoukykvětHledík Chantilly White, Loukykvět

Antirrhinum majus

Hledík Chantilly White

Popis

Klasické hledíky z babiččiny zahrádky do tvaru pusinek jsou moc… Zobrazit celý popis
Vhodné k řezu

Varianty

Cena

Cena za semeno

75 semen

Nedostupné

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

150 semen

Nedostupné

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

500 semen

Nedostupné

Cena je za balení.

Cena je za semeno.

Počet semen ≠ počet rostlin

Raději uvádíme, že počet semen ≠ počet rostlin. Je potřeba počítat s tím, že nevyklíčí každé semeno. Aktuální klíčivost naleznete níže. Během pěstování můžete o nějaké sazničky přijít a záleží i na tom, zda předpěstováváte, nebo sejete rovnou do záhonů (přímý výsev). Proto doporučujeme nakoupit a vysít více semen, než potřebujete ve finále sazeniček.

Letnička

Slunce

Pokročilý

60 - 150 cm

Jaro, léto, podzim

Není

Pěstování

VÝSEV

U hledíků si vždy doporučujeme předpěstovat sazeničky, přímý výsev nebude fungovat.

Semena hledíku jsou titěrná, připravte se tedy na mravenčí práci. Sejte na povrch substrátu a nezakrývejte, jelikož hledík potřebuje světlo ke klíčení. Zdůrazňujeme tedy semínka ničím nezakrývat, ani vrstvou vermikulitu.

Udržujte sadbovač v teplotě 16 - 20 °C.

Semena hledíku jsou drobounká, proto do té doby, než nevyrostou v pořádné sazeničky, je nutné zalévat pouze spodem, kdy vložíte sadbovač do misky s vodou a necháte vodu vzlínat. Můžete zalívat i vrchem, jen používejte to nejjemnější rosení (mlžení), jinak spláchnete vysetá semínka.

Za ideálních podmínek hledík vyklíčí za 4 - 7 dní a v sadbovači, než naroste v pořádnou sazeničku, stráví 4 - 5 týdnů. Hledíky mohou jít ze sadbovače rovnou do záhonu, není potřeba je už přesazovat do většího sadbovače, nebo do květináčků. Doporučujeme jen sazeničky otužit, aby si zvykly na venkovní podmínky a trochu zesílily.

SÁZENÍ

Sazeničky hledíků vydrží lehké mrazíky (- 6 °C), nebojte se je tedy sázet i před posledními mrazy, zvládnou to. Sázíme ve sponu 15 × 15 cm.

Hledíky nezaštipujeme. Jedna sazenička vám vytvoří jeden pořádný stonek a několik postranních stonků, budou se tedy přirozeně větvit.

Lze hledíky pěstovat i v intenzivnějším sponu (40 - 65 rostlin na m2, nebo dokonce 65 - 105 rostlin na m2), tam ale riskujeme, že se nám u nich objeví houbové choroby. Je tedy lepší jim dát více prostoru.

PĚSTOVÁNÍ

Hledíkům se daří v humózní půdě, před sázením můžete do záhonů zapravit vyzrálý kompost. Vyberte pro ně slunné stanoviště.

Ideální je hledíky zalévat u kořenů tak, aby listy zůstaly suché. Předejdeme tak různým houbovým chorobám, které hledíky mohou potrápit. U hledíku držte pravidelnou zálivku a nezapomeňte pravidelně přihnojovat. Jakmile začnou hledíky kvést můžete na zálivce ubrat.

OPORA

Pokud jste profesionál a pěstujete hledíky k řezu, doporučujeme oporu, resp. síť, kterou budou hledíky prorůstat. Bez opory se totiž jinak může stát, že stonky budou zahnuté a jinak pokroucené. Pro krásně rovné stonky je síť nutností.

SKUPINY HLEDÍKŮ

Hledíky se dělí do 4 skupin, skupina 1 jsou ty nejranější a skupina 4 pozdní. Skupinu 1 tedy můžete sít a vysazovat jako první, jelikož vám pokvete i při nižší teplotě a kratších dnech. Zatímco skupinu 4 raději nechete až na konec léta.

V naší nabídce jsou hledíky v těchto skupinách:

Skupina 1 - 2
Maryland, Costa

Skupina 3 - 4
Potomac, Madame Butterfly

Uvedené informace vychází z našich zkušeností na farmě, používejte je prosím jen jako vodítko. Časy se mohou lišit v závislosti na ročním období, podnebí, umístění, termínu vysetí a přesazení a případně i podmínkách ve fóliovníku/skleníku. Doporučujeme si vždy vyzkoušet, jak daná rostlina funguje ve vašich podmínkách. Neberte toto prosím jako záruku.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte celý návod na pěstování.

Informace

Ne

?

18 - 22 °C

?

1

?

Nezakrývat

?

4 - 7 dní

?

15 × 15 cm

?

Ne

?

?

Ano

?

Testy klíčivosti

Produkt

Antirrhinum majus
Hledík Chantilly White

Klíčivost
88%
Šarže
1000296
Datum
20. 11. 2020
Vzorek
1000 semen
Fotografie není k dispozici.

Testy klíčivosti provádíme, abychom měli jistotu, že osivo klíčí. Při výběru balení doporučujeme vycházet z aktuální klíčivosti. Testy prodávíme za ideálních podmínek, klíčící misky jsou ve stálé teplotě a pod pěstebními světly. Klíčivost se může lišit v závislosti na termínu vysetí a podmínkách.

Zobrazit vše

Kliknutím zobrazíte všechny testy klíčivosti.

Doprava

Kategorie

Produkt najdete v těchto kategoriích.

Návody

Potřebujete pomoc s výběrem?

Napište nám na obchod@loukykvet.cz, přes Facebook,
nebo volejte +420 314004287, rádi pomůžeme.

© 2016 → 2024 Loukykvět s.r.o.

Loukykvět s.r.o. je zapsaný v OR u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 268616.
Jsme zapojeni v Systému sdruženého plněné EKO-KOM pod číslem EKF00180493.
Pro vydávání RL pasů používáme registrační číslo 0636.
Naše IČ je 05663687, DIČ CZ05663687.
Datová schránka má ID eng827q.
Číslo EORI je CZ05663687.
Jsme plátci DPH.